Skinite kilograme udvoje!

Članak (07.06.2010.)

Skinite kilograme udvoje!

Ostanite fit u paru – ne samo zbog očitih zdravstvenih razloga, već i zato jer zajedničko iskustvo zbližava partnere!

  • Podijeli na:

Jednom kada nađu svoju bolju polovicu ljudi se pomalo zapuste, a rezultat novog načina života nerijetko dolazi u obliku viška kilograma.

RolanjeNo, ako se možete debljati u paru, možete zajedno i gubiti kilograme!

Upišite se zajedno na tečaj plesa. Niste plesali do sada? Udvoje je lakše! Naučite plesati salsu, valcer, tango, možda i step! Ne samo da ćete gubiti nekoliko stotina kalorija po satu, možda ćete svojim primjerom potaknuti prijatelje da se odvaže na isti korak.

Rolajte. Proljetno i ljetno vrijeme idealno je za popodnevno rolanje. Istražite obližnje parkove s partnerom i na rolama. Ako ste dobro raspoloženi, možete ponijeti  imanju košaru  (naravno, sa zdravom hranom) i zausput napraviti pauzu.

Ponovno okrečite sobu. Promjena boje u vašoj omiljenoj sobi i nije tako jednostavna kao što izgleda. Naravno, uz partnerovu pomoć sve ide dva puta brže, a pomicanjem pokućstva sagorjet ćete dodatne kalorije.

Biciklom umjesto auta. Izmijenite svakodnevnu rutinu i umjesto autom, do omiljenog kafića krenite biciklom. Na ovaj način možete istražiti i ulice i puteve kojima inače nikada ne biste krenuli autom.

Podijelite desert. Ne možete odoljeti ukusnom kolaču? Uštedite koju kunu i kalorije dijeljenjem deserta na dvoje.

HranaVečerajte doma. Kuhanje je dobra zajednička aktivnost, a zausput možete probati novi recept, pa čak i onaj niskokalorični. Nemojte razmišljati o tome što gubite dijetom, već se koncentrirajte na ono što dobivate. Uz ugodno društvo, tu je i nova figura, a uvijek imajte na umu da dijeta ne znači apsolutno odricanje od omiljene hrane.

U šetnju nakon večere. Preskočite omiljeni položaj na kauču, ispred TV-a i nakon večere uputite se u šetnju kvartom. Sigurno ćete se riješiti dijela večere, a možete i na ovaj način uživati u zajedničkom vremenu; bez obveza i kućanskih poslova, uz svjež zrak i dobro društvo.

D.Š.

Pronađite svog liječnika u adresaru privatnih zdravstvenih ustanova
Halo, doktore – pitajte i naši doktori odgovaraju!

Anketa

Recite nam…

Počinjete li štititi svoju kožu od sunca?