Ovaj čokoladni bombon od
kave iz Lanine Slatke selekcije me posebno
oduševio. I izgledom i okusom, ja sam ovim mini desertićem
oduševljena i toplo preporučam svakome i za blagdane. Iako
već duže vremena gledam u tu savršenu Laninu selekciju, a trenutno u
sklopu igre za food blogere FBI rukavice istražujemo njenu
doista kreativnu kuhinju, odlučila sam, sad ili nikada – zrna
kave.

kPotrebni sastojci

250 g šećera
0,75 dcl vode
125 g margarina
100 g mljevenih oraha
100 g mljevenog keksa
90 g čokolade
1-2 žličice mljevene kave
150 g čokolade za glazuru 

Priprema

1. Šećer kratko prokuhati sa šalicom (0,75 dcl) vode. Kad je šećer potpuno otopljen, maknuti posudu s vatre i dodati margarin, miješati dok se potpuno ne otopi. Za tim dodajte ostale sastojke: mljevene orahe, kekse, kavu i čokoladu. Dobro izmiješati smjesu i pustiti da ohladi.

2. Kad je smjesa hladna žličicom uzimati i oblikovati male kuglice, pa u svaku po sredini utisnuti čačkalicom crtu, da se dobije oblik zrna kave. Još dobro rashladiti i stavljati u čokoladnu glazuru, vaditi žličicom i još jednom čačkalicom prevući da se dobije zarez identičan onom zrna kave. Kad se glazura ohladila zrna kave stavljati u dekorativne papirnate košarice.

 

Nada Duhović
Just good food

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo