Hrana i recepti

Hrana i recepti

Zastrašujuće dobra hrana za zabavnu Noć vještica

Foto: Shutterstock

Šokirajte svoje prijatelje kvalitetom strašnih poslastica pripremljenih u duhu Noći vještica.

Izgorene mumije

Sastojci:

Priprema:

Kuhajte hrenovke u kipućoj vodi par minuta. Izvadite i osušite. Tijesto za pizzu razvaljajte i izrežite na trakice širine pola centimetra. Hrenovke omotajte trakicama tjestenine i ostavite jedan dio blizu vrha hrenovke nepokriven. U njega postavite po 2 zrna papra, koji će služiti kao oči mumije. Hrenovke-mumije stavite na tepsiju, na namašćenu površinu ili papir za pečenje, i pecite u pećnici na 180 stupnjeva dok tijesto ne pozlati.

Zagrobni puding

Sastojci:

  • vrhnje za šlag
  • čokolada za kuhanje (onoliko grama koliko ćete mL vrhnja za šlag koristiti)
  • mliječna čokolada
  • orasi, bademi i lješnjaci
  • gumeni bomboni u obliku crva

Priprema:

Otopite čokoladu za kuhanje na pari. Izmutite vrhnje za šlag dok ne postane gusto. Umiksajte otopljenu čokoladu u šlag i smjesu odložite u hladnjak. Naribajte mliječne čokolade, čokolade za kuhanje, orahe, lješnjake i bademe na sitne komadiće i pomiješajte. Izvadite posudice i par nekoliko gumenih crva u njih pa ih napunite čokoladnom šlag-smjesom iz hladnjaka. Posipajte površinu komadićima čokolade i orašastih plodova i dodajte još par gumenih crva na vrh.

Jabuke zla

Sastojci:

  • pola litre soka od crvene naranče
  • pola litre mineralne vode
  • 1 limun
  • šećer
  • 2 L soka od brusnice
  • led
  • jabuke

Priprema:

Pomiješajte u velikoj zdjeli sokove i mineralnu vodu, iscijedite limunov sok u mješavinu i dodajte kocke leda. Jabuke ogulite i, ovisno o umješnosti, izrezbarite u lubanje i duhove te dodajte napitku.

Dobar tek!

Provjerite kako pripraviti najfinije recepte s bundevom!

Foto: Shutterstock

J. P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo