Hrana i recepti

Hrana i recepti

Zagrijte organizam zdravim napitkom – gustom vrućom čokoladom

Vjerujemo da ćete se složiti s nama kad kažemo da je vruća čokolada nezaobilazan napitak u ove hladne dane.

Recept je za vas pripremila Adrijana Bručić koja je zbog intolerancije na gluten morala naučiti pripremati i poslastice bez glutena. Kako i sama kaže, nije bilo jednostavno ali danas već ponosno predstavlja svoje recepte i znanje o bezglutenskoj prehrani na svom blogu.

Gusta vruća čokolada

Potrebi sastojci: 

  • 160 grama čokolade
  • 400 ml kokosovog mlijeka
  • malo cimeta
  • 1 jušna žlica tapioke
  • 2 jušne žlice kokos šećera (može i manje)

Priprema: Kokosovo mlijeko stavite da zakipi na laganoj vatri. Malo mlijeka odvojite da promiješate tapioku kako ne bi došlo do grudanja tijekom stavljanja. Kada je mlijeko zakipjelo stavite čokoladu,cimet i kokosov šećer pa prethodno pripremljenu tapioku. Sve miješajte brzim pokretima na laganoj vatri. Želite da čokolada bude gušća dodajte još malo tapioke. Pospite za dodatni užitak kokos čipsom.

Ana A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo