Hrana i recepti

Hrana i recepti

Torta od jagoda bez glutena – poslastica po vašem ukusu

Foto: Adrijana Bručić

Jagode su danas među najpopularnijim voćem na svijetu, a svatko od nas uživa u njihovom okusu. Kako su vrtovi i tržnice prepuni ovog slatkog ploda, zašto od njih ne napraviti ukusan i zdrav desert…

Znate li da su jagode sjajan izvor vitamina C i minerala poput magnezija, kalija i kalcija. One su idealna namirnica za skidanje kilograma jer jedna šalica jagoda sadrži samo 49 kalorija! 

Bogate su protuupalnim i protukancerogenim sastojcima jer sadrže mnogo antioksidansa, flavonoida, polifenola, fitonutrijenata i vlakana pa mogu biti od velike pomoći i za vaše srce.

Ukoliko jagode više volite u kolačima, onda je ovo recept za vas!

Potrebni sastojci: 

Za biskvit:

  • 90 g HammerMuhle mix-svijetlog bezglutenskog brašna
  • 100 g kokosovih mrvica
  • 50 g šećera
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 5 bjelanjaka
  • ekstrakt vaniije

Za kremu:

  • 1 puding od vanilije
  • 450 ml mlijeka
  • šećer (po želji)
  • 50 grama maslaca
  • jagode (količina po želji, narezane)

Priprema:

  • Istući bjelanjake u čvrsti snijeg te postepeno dodati šećer, ekstrakt vanilije, brašno, kokos mrvice i prašak za pecivo.
  • U kalup promjera 26 cm uliti smjesu za biskvit.
  • Staviti u ugrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, te peći 15 do 20 minuta.
  • U međuvremenu skuhati kremu od pudinga te ohladiti i izraditi maslac u njoj.
  • Na ohlađen biskvit staviti kremu, i složiti jagode.

Dobar Tek!

Autor teksta i fotografija: Adrijana Bručić, Bezglutenska radost

Suzite proširene pore lica maskom s jagodama

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo