Hrana i recepti

Hrana i recepti

Tjestenina s umakom Pesto Genovese

Famozni umak s fettucinama… riječ je o pravom talijanskom remek djelu koje me odmah oduševilo.

Nažalost, često mi je teško doći do svježeg bosiljka… Na teglicu ove božanstvene biljke sam naišla slučajno… i naravno brzo
ju ugrabila.
Predlažem da isprabate ovu pravu (i lako izvedivu) deliciju posutu preprženim
pinjolima.

nadaPotrebni sastojci

300 g miješanih, zelenih i bijelih fettucina ili tagliatella
50 g pinjola u zrnu, preprženih
listovi svježeg bosiljka za ukrašavanje

Priprema

1. U većem loncu slane vode skuhajte tjesteninu tako da bude al dente (provjerite upute na omotu). Dobro ocijedite.

2. Vruću tjesteninu pomiješajte s umakom od bosiljka (Pesto umak). Ukrasite preprženim pinjolima u zrnu i ukrasite bosiljkom.

Dobar tek!

Nada Duhović
Just good food

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo