Jedno od najpoznatijih, iz mnoštva meksičkih delicija, svakako su i ovi nazovimo ih meksički sendviči…

Quesadillas se sastoje od prženih trakica pilećeg bijelog mesa, mladog luka, čilija, umaka tacos i puno ribanog sira, što se onda povezuje dvjema tortiljama ili meksičkim kruhom te peče s obje strane dok se sav sir u njima ne rastopi.

Ako ste pravi ljubitelj ljutog, meksičkog i volite kad je sve odlično povezano, uz quesadille obavezno poslužite tekilu ili bar neko tipično pivo poput meksičke Corone.

Sastojci

  • 400 g pilećih prsa
  • narezana na trakice
  • dvije žlice maslinovog ulja
  • malo soli
  • mljeveni čilitri mlada nasjeckana luka
  • jedna žlica sitno nasjeckanog peršina
  • osam žlica umaka tacos
  • 30 dkg punomasnog tvrdog sira poput Ceddar sira
  • osam gotovih tortilja

 Postupak

1. Pileće bijelo meso nasjeckajte na tanje trakice pa ga pomiješajte s dvije žlice maslinova ulja, posolite i dodajte malo mljevenog čilija. Sve dobro izmiješajte, pa popržite u teflonskoj tavi bez dodavanja masnoća, dok meso ne dobije lijepu zlatno-žutu boju.

2. Prepržene pileće trakice pomiješajte s tacos umakom, mladim lukom i peršinom, pa smjesi dodajte još 150 grama naribanog tvrdog sira Ceddar. Smjesu dobro izmiješajte.

3. Svaku tortilju pospite prvo s malo naribanog sira, zatim rasporedite četvrtinu smjese s piletinom, ponovno pospite sirom i završite sendvič tortiljom. Preostale tortilje nadjenite istim redoslijedom.

4. Nadjevene jednu po jednu zagrijavajte u teflon tavi dok se sav sir u njima potpuno ne rastopi. Tortilje poprečno izrežite na komade i poslužite.

Nada Duhović
Just good food

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo