Hrana i recepti

Hrana i recepti

Pohani limuni

Usprkos pohanju i prženju, ovako pripremljeni limuni ne ostavljaju dojam težine. Uz salatu začinjenu laganom majonezom, praktično su i brzo gotovo jelo čak i za ljetne vrućine.
Ako se odlučite ponuditi ga i gostima, sasvim sigurno neće ostati nezamijećeno.

Sastojci:

  • konoliko limuna koliko ih želite ispohati
  • jaje
    ili dva
  • krušne mrvice
  • ulje
    za prženje

Za majonezu:

  • 1 jaje
  • 2-3 češnja češnjaka
  • sol
  • malo bijelog papra
  • nekoliko listića metvice
  • maslinovo ulje
  • sok jednog limuna

Priprema:

Ako niste sigurni u koru
limuna, a svakako ako niste pretjerani ljubitelj gorkog, ostavite limune
namočene preko noći ili neko vrijeme u slanoj vodi, da malo odgorče. Birajte
limune sa što tanjom korom. Narežite ih na tanke, ali ne pretanke ploške,
umočite u razmućena jaja, pa mrvice i pržite u srednje zagrijanom ulju
otprilike minutu sa svake strane.

kOstavite na papirnatom
kuhinjskom ubrusu da se ocijedi višak masnoće.

Češnjak
očistite, narežite na manje komade, posolite i usitnite u mužaru, zajedno s
listićima metvice, pa sve skupa ulijte u smjesu razmućenog jaja, a onda stalno
miksajući polako dodajte, gotovo kap po kap ulje, dok se ne zgusne poput
majoneze. Popaprite i dodajte sok limuna prema ukusu, pa ukrasite listićima
metvice.

Servirajte
sa svježom zelenom salatom, rajčicama i mozzarelom.

 

Tadeja i Timna Bjažević
In T
& T kitchen

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo