Hrana i recepti

Hrana i recepti

Pita s porilukom

Kao i ostale vrste luka, i poriluk ima prepoznatljiv i specifičan miris, a uzgaja se od davnina. Od svih vrsta luka najblaži je po okusu, nije ljut, nema jak miris i ne uzrokuje suzenje učiju.

Potrebni sastojci za tijesto

l25 dag brašna
20 dag margarina
1 jaje

Za nadjev

sol
papar
1 kg poriluka
2 jaja
1 dl vrhnja
malo brašna

Priprema

lZamijesite tijesto od navedenih sastojaka i malo hladne vode. Oblikujte kuglu i stavite u frižider. Očistite i operite poriluk i narežite na komadiće dugačke po 2 cm. Prokuhajte u blago posoljenoj vodi 5 minuta. Ostavite u cjedilu da se dobro ocijedi. Uključite pećnicu. Namastite i pobrašnite okrugli kalup. Popirjajte poriluk na malo maslaca ili margarina, pobrašnite, popržite i zalijte s malo vode u kojoj se kuhao poriluk. Razvaljajte tijesto, obložite njime dno i stjenku kalupa. U malo ohlađeni nadjev umiješajte smjesu vrhnja i jaja, posolite, popaprite. Uspite u tijesto i ispecite.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo