Piletina Marengo

Članak (14.06.2010.)

Piletina Marengo

Predstavljamo vam pikantan i nadasve ukusan način pripreme piletine.

  • Podijeli na:

Piletina Marengo je recept navodno nastalo još davne 1800. godine u Italiji, za vrijeme Napoleona. Nakon velike bitke i pobijede, on je zatražio od kuhara da mu spremi vrhunski pobjednički ručak. Jelo je dobilo ime prema mjestu Marengo u talijanskoj provinciji Piedmont. Ovo jelo se obično poslužuje uz jaje na oko, međutim, ja sam ga poslužila uz jednostavan pire od krumpira.

kPotrebni sastojci

1 pile, narezano na komade
20 g maslaca
2 glavice luka
250 ml pilećeg temeljca
200 ml bijelog vina
1/2 kg nasjeckane rajčice
2 češnja češnjaka
1 list lovora
1 žlica sjeckanog peršina
200 g gljiva
limun
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema

k1. Piletinu začiniti solju i paprom. U loncu na zagrijanoj mješavini maslaca i maslinova ulja popržiti komade piletine sa svih strana do zlatnožute boje.
2. Kad je piletina popržena, dodati sitno sjeckani luk i kratko propirjati kako bi omekšao. Sve skupa zaliti pilećim temeljcem. Dodati sitno sjeckani češnjak, sjeckanu rajčicu i lovorov list te kuhati na laganoj vatri 20-ak minuta.
3. Dodajte očišćene i na ploške narezane gljive, bijelo vino, po potrebi još posolimo i popaprimo i dalje kuhamo još 20-ak minuta dok se umak malo ne zgusne.
4. Poslužimo na tanjuru uz jaje na oko koje možete zamijeniti pireom od krumpira. Piletinu još lagano pokapamo limunovim sokom i posipamo sjeckanim svježim peršinom.


Nada Duhović
Just good food

Nema komentara.

Uključite se u raspravu! Komentiranje je moguće kada .
Nemate korisnički račun? Registrirajte se.

Pronađite svog liječnika u adresaru privatnih zdravstvenih ustanova
Halo, doktore – pitajte i naši doktori odgovaraju!

Anketa

Recite nam…

Što vam je ključno pri odabiru proizvoda s dobrim bakterijama uz terapiju antibioticima?