Hrana i recepti

Hrana i recepti

Pečeno pile s mladim krumpirom i maslinama

Pikantno zapečena, hruskava, sočna piletina i mladi krumpir s maslinama… Uvijek je dobrodošla i teško joj je odoljeti, a efekt, gušt i dobar dojam koji će ostaviti na ukućane i goste je zagarantiran!

Potrebni sastojci

1 mlado pile
5-6 češnja češnjaka
sol, papar
1 mala žličica slatke crvene paprike

k

7-8 listova lovora
maslinovo ulje
2 dcl suhog bijelog kvalitetnog vina
1 kg malih mladih krumpira
100 g zelenih maslina iz teglice (bez koštica)

Priprema

1. Pile dobro operite iznutra i izvana te ga dobro posušite papirnatim kuhinjskim ručnicima. Pećnicu uključite da se zagrije na 200 °C. Pile nasolite, popaprite svježe mljevenim paprom i natrljajte mljevenom slatkom paprikom. Premažite ga sa svih strana maslinovim uljem. Češnjak očistite i nagnječite, dva češnja zajedno s 3-4 lista lovora ugurajte u unutrašnjost pileta.

2. Meso stavite u veći, maslinovim uljem podliveni lim za pečenje. Prelijte ga suhim bijelim vinom i pecite u zagrijanoj vrućoj pećnici 50-ak minuta. Meso povremeno okrenite, te ga prelijevajte vinom i uljem u kojem se peče.

3. Mladi krumpir ogulite, operite, prerežite po pola i posolite. Izvadite lim iz pećnice pa oko mesa rasporedite krumpiriće, 3-4 nagnječena češnjaka, 3-4 lovorova lista i masline. Prelijte po potrebi s još malo maslinova ulja. Pecite sve skupa još 40-ak minuta ili dok krumpirići lijepo ne požute i omekšaju.

 

Nada Duhović
Just good food

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo