Parfe torta od lješnjaka i bijele čokolade

Članak (08.04.2011.)

Parfe torta od lješnjaka i bijele čokolade

Isprobajte neodoljivu poslasticu Ivane Katić.

  • Podijeli na:

Ovaj recept je objavljen u sklopu nagradnog natječaja "Skuhaj ovo". Vaše ćemo fine kreacije objavljivati od 28. siječnja do 15. travnja, a tri najbolja recepta bit će nagrađena vrijednim nagradama.

lPotrebi sastojci za biskvit:

6 bjelanjaka
6 žlica šećera
5 žlica brašna
3 žlice mljevenih prženih lješnjaka
par kapi arome vanilije
1/2 vrećice praška za pecivo
za preljev 1,5-2 dcl mlijeka

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg, postepeno im dodavajte šećer i aromu vanilije. Izmiješajte prosijano brašno s lješnjacima i praškom za pecivo, te lagano miješajući dodajte smijesi od bjelanjaka.
Okrugli kalup promjera 26 centimetara, namastite i lagano pobrašnite. Izlijte smjesu u kalup, poravnajte lopaticom. Pecite 10-ak minuta. Još vrući biskvit prelijte s vrelim mlijekom.

Potrebi sastojci za kremu:

k

4 dcl mlijeka
6 žumanjaka
100 g šećera
vrećica vanilija šećer bourbon
100 g bijele čokolade
2 vrećice želatine
100 g mljevenih prženih lješnjaka
500 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Žumanjke izmiješajte s obje vrste šećera i malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da zakuha.
Želatine prelijte s 8 žlica hladne vode i ostavite da nabubri. Kad mlijeko zakuha smanjite vatru, te lagano miješajući pjenjačom ulijevajte smjesu od žumanjaka. Kuhajte još 2 minuta na laganoj vatri.
U vrelu smjesu dodajte nasjeckanu bijelu čokoladu, miješajte dok se ne otopi, potom dodajte želatinu, te također je dobro umiješajte u kremu, možete i mikserom. Kremu prebacite u drugu posudu da se ohladi.
Vrhnje stucite u šlag, te mu dodajte kremu od žumanjaka, potom u kremu lagano lopaticom umiješajte mljevene lješnjake. Kremu istresite na biskvit i zagladite. Ukrasite je po želji. Ja sam je išarala otopljenom tamnom čokoladom i posula naribanom bijelom čokoladom.
Tortu ostavite par sati u hladnjaku da se stisne.

Napomena:
Po želji u kremu dodajte i malo naribane mliječne čokolade. Ukoliko volite slađe, u kremu dodajte još šećera.

 

Ivana Katić

Fotogalerija

Nema komentara.

Uključite se u raspravu! Komentiranje je moguće kada .
Nemate korisnički račun? Registrirajte se.

Pronađite svog liječnika u adresaru privatnih zdravstvenih ustanova
Halo, doktore – pitajte i naši doktori odgovaraju!

Još na istu temu…

Anketa

Recite nam…

Utječu li jesenske kiše na vas?