Najbolji recepti sa starim kruhom

Članak (17.12.2010.)

Najbolji recepti sa starim kruhom

Kruh vam stoji već nekoliko dana? Nemojte ga baciti! Iskoristite ga za pripremu ukusnog jela.

  • Podijeli na:

Kruh vam stoji već nekoliko dana i nije mekan i ukusan kao što je bio. Što napraviti s njim? Dajemo vam nekoliko savjeta kako iskoristiti stari kruh i pripremiti ukusno jelo.

1. Pohani kruh

Potrebni sastojci za 4 osobe:
4 jaja
malo soli i papra
malo mlijeka ili vrhnja za kuhanje
3 žlice ulja

Umutite jaja i malo mlijeka ili vrhnja te začinite sa solju i paprom. Kruh narežite na kriške i umočite u jaje. Pržite ga u ulju dok ne poprimi zlatno-žutu boju.

k2. Okruglice od kruha 

Potrebni sastojci za 4 osobe:
8 šnita kruha
3 dcl mlijeka
malo peršina
3 jaja
sol i papar

Kruh narežite na kockice i prelijte vrućim mlijekom. Ostavite da odstoji 20-ak minuta. Za to vrijeme nasjeckajte peršin. Peršin i jaja dodajte žemljama i dobro promiješajte. Smjesu umijesite vlažnim rukama, dodajte sol i papar, te oblikujte kuglice (otprilike 12 komada). Zakuhajte slanu vodu i u njoj 15 minuta kuhajte okruglice na laganoj vatri. Nakon toga ih izvadite i ocijedite. Poslužite sa umakom ili zeljem i kobasicom.

3. Napravite krušne mrvice

Narežite šnite kruha na kockice i stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva. Ostavite u pećnici 20-ak minuta, dok se ne osuši do kraja. Izvadite ga, ostavite da se malo pohladi i zatim valjkom usitnite u mrvice.

4. Zapečeni sendviči 

Potrebni sastojci za 4 osobe:
4 jaja
malo soli i papra
malo mlijeka ili vrhnja za kuhanje
25 dag šunke
15 dag sira

Umutite jaja i malo mlijeka ili vrhnja te začinite sa solju i paprom. Kruh narežite na kriške i umočite u jaje. Namastite tepsiju i u nju posložite kriške kruha. Na svaku krišku stavite šunku i sir. Stavite tepsiju u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva i pecite 20 minuta.

 
Izvor: Žena.hr

Komentari (2)

Pogledaj na forumu
  1. Član nije online PEKI

    Komentar #1 Poslano 20.12.2010.

    odlični i korisni savjeti. ja ga najčešće poham ujutro za doručak i fini čaj uz to...prekrasan početak dana

  2. Član nije online flippy

    Komentar #2 Poslano 20.12.2010.

    PEKI, 20 Prosinac 2010 - 09:36 :


    odlični i korisni savjeti. ja ga najčešće poham ujutro za doručak i fini čaj uz to...prekrasan početak dana


    eee da, pohani kruh je i meni super. premažem ga paštetom i mljac!

Uključite se u raspravu! Komentiranje je moguće kada .
Nemate korisnički račun? Registrirajte se.

Pronađite svog liječnika u adresaru privatnih zdravstvenih ustanova
Halo, doktore – pitajte i naši doktori odgovaraju!

Još na istu temu…

Anketa

Recite nam…

Kako ste proveli godišnji odmor?