Mesna štruca

Članak (05.04.2010.)

Mesna štruca

Svaki će pravi ljubitelj mesa s ovom delicijom doći na svoje!

  • Podijeli na:

Ima li boljeg i konkretnijeg glavnog jela od mesne štruce? Pravi će mesojedi reći da nema! Ako miješanom mljevenom mesu dodate i dalmatinsku pancetu, uspjeh je zagarantiran!

Vrijeme pripreme: 1 sat i 10 minuta

Potrebni sastojci

700 g miješanog mljevenog mesa
2 jaja
1 glavica luka
1 žlica peršina
1 žemlja ili kriška kruha
120 ml kiselog vrhnja
sol, papar
malo ulja
200 g dalmatinske pancete
1 žlica pirea od rajčice
100 ml mesnog temeljca

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 200° C. Kalup za srneći hrbat podmažite uljem.

2. Kruh ili žemlju narežite na kockice i u manjoj zdjelici dobro izmiješajte s vrhnjem.

k3. U posebnu zdjelu stavite meso, jaja, luk, peršin, pire od rajčice i žemlju pomiješanu s vrhnjem. Sve dobro izmiješajte, posolite, popaprite.

4. Dno podmazanog kalupa obložite ploškama pancete, a na nju premjestite mješavinu s mesom. Poravnajte meso i sve skupa još prekrijte ploškama pancete.

5. Tako pripremljenu mesnu štrucu malo podlijte mesnim temeljcem i zapecite 15-ak minuta na 200° C, a zatim temperaturu snizite na 170° i pecite još 40-ak minuta. Povremeno po potrebi podlijte s još temeljca.

6. Servirajte toplo uz prilog po želji.

 

Nada Duhović
Just good food

Pronađite svog liječnika u adresaru privatnih zdravstvenih ustanova
Halo, doktore – pitajte i naši doktori odgovaraju!

Još na istu temu…

Anketa

Recite nam…

Kako ste proveli godišnji odmor?