Hrana i recepti

Hrana i recepti

Marinirano svinjsko pečenje

Ako ste pravi ljubitelj svinjskog mesa, ovo je recept za vas. Stoga, pravac i mesnicu i kuhaču u ruke.

kPotrebni sastojci

komad svinjetine po izboru
(oko 1-1,5 kg)

Marinada:

žlica senfa
žlica ulja
3 režnja češnjaka
žlica limunovog soka
žlica Vegete
sol, papar
svježi timijan

Priprema

Meso očistite od eventualnih žilica, operite i dobro
posušite kpapirnatim ubrusom. Za marinadu pomiješajte senf, ulje, nasjeckani
češnjak, limunov sok, Vegetu, sol i papar te po želji dodajte malo svježeg
timijana ili ružmarina. Pripremljenom marinadom premažite meso i ostavite ga da
odstoji najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.

Kad je meso odstajalo, prebacite ga u namašćenu tepsiju,
podlijte s malo vode i pecite na 200° C oko 20 minuta. Nakon toga meso pokrijte
aluminijskom folijom i pecite još otprilike sat vremena (ovisno o komadu mesa i
jačini pećnice) uz često podlijevanje vlastitim sokovima. Potom odstranite
foliju i meso pecite još 10-ak minuta da se zažari i dobije lijepu boju.

Monika Topolko
Sweet
Sensation

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo