Liker od jagoda

Članak (28.06.2010.)

Liker od jagoda

Predstavljamo vam pravi domaći aperitiv!

  • Podijeli na:

Liker je napravljen od domaćih mirisnih svježih i nešpricanih jagoda. Superukusan aperitiv, pravo je damsko slatko alkoholno piće za svaku prigodu...

Potrebni sastojci za 2 litre likera

k1 kg svježih jagoda
1 mahuna vanilije
2 llitre vinjaka
1/2 kg šećera
1 llitra izvorske vode

Priprema

1. Jagode očistite od peteljki, dobro operite i izmiksajte u pire. Mahunu vanilije zarežite po sredini, sastružite joj srž, pa pomiješajte s 1 litrom vinjaka i dobivenim pireom jagoda. Sve skupa ostavite da odstoji otprilike 14 dana, u većoj staklenki, na osvijetljenom mjestu. Povremeno sve skupa protresite ili izmiješajte.
2. Nakon 2 tjedna procijedite kroz gušću gazu. Zakuhajte 1 litru izvorske vode sa 1/2 kg šećera, malo prohladite, pomiješajte s još jednom litrom vinjaka i filtriranim "predlikerom". Ostavite da odstoji na hladnom još četiri tjedna. Po potrebi još jednom sve skupa procijedite kroz gazu. Čuvajte na hladnom i tamnom. Rok trajanja ovog home made likera od jagoda je oko 6 mjeseci. 


Nada Duhović
Just good food

Fotogalerija

Nema komentara.

Uključite se u raspravu! Komentiranje je moguće kada .
Nemate korisnički račun? Registrirajte se.

Pronađite svog liječnika u adresaru privatnih zdravstvenih ustanova
Halo, doktore – pitajte i naši doktori odgovaraju!

Anketa

Recite nam…

Koju ćete novogodišnju odluku donijeti?