Hrana i recepti

Hrana i recepti

Libum – žrtveni kruh u antičkom Rimu

Volite li putovati? Jeste li ikad poželjeli otputovati u daleku prošlost? Nudimo vam recept za gastronomsko putovanje u antički Rim.

Ovaj vrlo jednostavan za pripremu, ukusan i izrazito mirišljav
kruščić, u Rimu je služio kao žrtveni kruh. Uz dobro vino i masline, ili kakvu osvježavajuću
salatu i vi ga možete bez dvoumljenja prinijeti vašem gostinjskom stolu.

LibumSastojci (za dva kruščića):

300 g ovčjeg sira,
feta (ako vam je feta preslana, polovicu količine možete zamijeniti s
150 g svježeg kravljeg
sira)
150 g glatkog brašna
1 vrlo malo jaje ili
pola većeg jajeta
lišće
lovora

Priprema:

1. Nadrobite i
pomiješajte sireve pa ih prstima utrljajte u brašno. Dodajte jaje i umijesite
mekano tijesto.

2. Formirajte dva kruščića koja zarežite nožem na osmine i
položite na lim za pečenje koji ste obložili lišćem lovora. Pecite 40-50 minuta
na 200-220° C.

Tadeja i Timna Bjažević
In T
& T kitchen

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo