Hrana i recepti

Hrana i recepti

Kapesante s pršutom i aromatičnim maslacem

Visoko cijenjena, veličanstvena školjka St. Jacques, poznata i kao Jakobova kapica, izuzetan je profinjeni gastronomski užitak i idealan uvod u fini obrok.

Odlične u vrućim ljetnim večerima, ovaj put umotane u
finom Drniškom pršutu u kombinaciji s rajčicama i u umaku od aromatiziranog
maslaca. Ove elegantne i visoko vrijedne školjke jamče
eleganciju koja će zasigurno ostati zapamćena. Izvor recepta.

jPotrebni sastojci

24
cherry rajčice
24
očišćene školjke St. Jacques
12
kriški pršuta, svaki dijagonalno prerezan
na 2
kriške
3
žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
3
žlice maslaca
2
režnja češnjaka, sitno nasjeckana
1
neprskani limun, korica i sok
malo
sitno nasjeckanog svježeg peršina

Priprema

1. Zagrijte
pećnicu na 180 °C.
Oprane mini rajčice rasporedite na lim za pečenje i pecite 20-ak minuta,
izvadite ih iz pećnice i stavite na stranu.

2.
Očišćeno meso kapica omotajte kriškama pršuta, pričvrstite čačkalicom. Na tavi,
na jačoj vatri zagrijte ekstra djevičansko malinovo ulje i polukružno po
rubovima popržite omotane kapice do zlatno-žute boje. Maknite ih s vatre,
izvadite iz tave i držite na toplom.

3.
Na tavu dodajte maslac i češnjak, popržite dvije minute, pa dodajte limunovu
koricu i sok. Na kraju dodajte svježe nasjeckan peršin. Jakobove kapice
poslužite s rajčicama i pripremljenim umakom od maslaca i češnjaka.

 

Nada Duhović
Just good food

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo