Hrana i recepti

Hrana i recepti

Juha od pečenog povrća

Juhu smatram savršenim predjelom. Bila ona gusta, bistra, hladna ili topla, bez ili sa tjesteninom… tako mi je svejedno!

Ova juha ima prilično intenzivan okus, ali meni se baš to i sviđa! Nadam se da će se i vama svidjeti 🙂

Sastojci:


  • dvije tikvice
  • tri mrkve
  • dva režnja češnjaka
  • jedan crveni luk
  • dva krumpira
  • pola rajčice
  • peršin
  • svježi timijan
  • pola litre povrtnog temeljca
  • sol i papar

1. Povrće ogulite i narežite na kriške debele otprilike jedan centimetar. Ogulite češnjak i luk, narežite na krupnije komade i smjestite među povrće. Posolite, popaprite i zalijte maslinovim uljem.

2. Pecite na 180°C pola sata ili dok povrće ne dobije zlatno-žutu boju.

3. Na par kapi zagrijanog maslinovog ulja dodajte pečeno povrće, malo ga izgnječite kuhačom, prodinstajte i dodajte temeljac da prekrije povrće.

4. Kuhajte još 15-ak minuta i pred kraj dodajte svježi timijan i peršin.

5. Prije posluživanja juhu izmiksajte štapnim mikserom te ju procijedite kroz cjedilo.

 

Ana Surać
Steamy,
creamy…

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo