Hrana i recepti

Hrana i recepti

Isprobajte ovu neodoljivu štrudlu s trešnjama i bademima

Foto: Shutterstock

Donosimo vam recept za najukusniju štrudlu od glavne namirnice koja je trenutno dostupna svima – trešnje!

Možete ju pripremiti jednostavno, ali i brzo ukoliko se odlučite za kupovno tijesto koje je samo potrebno premazati maslacem i staviti nadjev.

Potrebni sastojci za nadjev:

  • 30 g svježih mrvica kruha

  • 60 g mljevenih badema
  • 50 g smeđeg šećera
  • naribana kora jedne naranče
  • 700 g trešanja

Za tijesto:

  • 3 lista tankog tijesta za savijače
  • 30 g rastopljenog maslaca
  • 2 žlice badema narezanih na listiće
  • 1 žlica šećera u prahu
  • Za pripremu je potrebno 30-40 minuta, a za pečenje 20 minuta.

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, i obložite papirom lim za pečenje. U velikoj posudi izmiješajte mrvice kruha, bademe, šećer te narančinu koricu. Operite trešnje, izvadite koštice te ih dodajte u posudu za nadjev i sve izmiješajte.

2. Stavite na ubrus jedan list tijesta i premažite ga maslacem. Na njega stavite drugi i treći list, a svaki tanko premažite maslacem. Na pripremljeno tijesto razdijelite nadjev od trešanja i ostavite rub oko 2,5 cm. Uže strane preklopite da nadjev ne ispadne.

3. Pomoću ubrusa savijte savijaču sa šire strane pa je stavite na lim rubom nadolje. Premažite preostalim maslacem i pospite bademima.

4. Pecite štrudlu oko 20 minuta da tijesto i bademi dobiju zlatnosmeđu boju. Toplu ili hladnu pospite šećerom u prahu i poslužite. Ako želite, uz štrudlu poslužite tučeno slatko vrhnje, kremasti grčki jogurt ili sladoled. Dobar tek!

Izvor: Reader’s Digest

Foto: Shutterstock

A. Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo