Hrana i recepti

Hrana i recepti

Domaći rezanci s pršutom i vrganjima

Lagana i meka – doslovno se topi u ustima. Još kad ju poslužite s nekim aromatičnim umakom poput ovog…ma nema boljeg!

Jogurt na samom kraju daje blagost i kremoznost, čili papričica umak čini pikantnim, vrganji i kadulja aromatičnim..divno! Navedene doze su dovoljno za dvije osobe.

Sastojci (za rezance):

  • 300 grama brašna
  • 3 jaja
  • 2 žlice soka od cikle

Zamijesiti glatko i čvrsto tijesto od navedenih sastojaka. Zamotati u prozirnu plastičnu foliju i pustiti da odstoji u frižideru pola sata do sat vremena. Ručno ili uz pomoć stroja za tjesteninu tijesto tanko razvaljati i rezati na tanje i šire rezance.

Sastojci za umak:

  • Jedan luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 dcl bijelog vina
  • 2 žlice suhih vrganja
  • 1 dcl vode
  • 50 grama pršuta
  • Maslinovo ulje
  • 1 dcl bijelog vina
  • Žličica kadulje
  • Čili papričica
  • Sol, papar
  • 1 dcl jogurta

Vrganje staviti u toplu vodu i pustiti ih pola sata da omekšaju.

Na maslinovom ulju dinstati sitno nasjeckan luk dok ne postane staklast. Dodati pršut narezan na trakice i kad postane lagano hrskav dodati vrganje i češnjak. Dinstati par minuta, podliti bijelim vinom i kuhati na laganoj vatri dok sav alkohol ne ispari. Dodati čili papričicu, kadulju, sol, papar, i vodu u kojoj su se namakali vrganji (pazite da ne dodate i talog koji se skupio na dnu). Pred sam kraj umiješati čvrsti jogurt.

Rezance kuhati u posoljenoj vodi 3-4 minute. Dodati u umak zajedno sa malo vode u kojoj su se kuhali.

Dobar tek 🙂

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo