Hrana i recepti

Hrana i recepti

Danas pripremite cvjetaču u curry umaku

Foto:Shutterstock

Uz ovako detaljan recept, priprema ovog obroka će proći lako, a vjerujemo da ćete uživati u čaroliji okusa…

Vrijeme pripreme: 35 minuta (za četiri osobe)

  • 250 g tofua

  • 3 jušne žlice soja sosa
  • 1 cvjetača
  • 2 jušne žlice ulja od kikirikija
  • 1 crveni luk
  • 4 režnja nasjeckanog češnjaka
  • 2 jušne žlice ulja od kikirikija
  • 1 crveni luk
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 jušne žlice svježe naribanog đumbira
  • 1 jušna žlica curry umaka
  • 2 jušne žlice korijandera u prahu
  • 2 jušne žlice kima u prahu
  • 2 jušne žlice kurkume
  • 1 prstohvat čilija u prahu
  • 2 zvjezdice anisa
  • sol
  • papar
  • 500 ml kokos vrhnja za kuhanje
  • 400 g slanutka (konzerviranog, ispranog i osušenog)
  • 1 snop svježeg korijandera
  • Kruh

Priprema:

1. Marinirajte tofu u soja sosu. Cvjetaču raspodijelite na komade cvjetova srednje veličine. Stavite ih u veliki lonac te dodajte toliko hladne vode da ih prekrije. Začinite s malo soli i kuhajte dok cvjetača ne omekša. U međuvremenu napravite curry pastu.

2. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje od kikirikija. Dodajte nasjeckani luk, češnjak te đumbir i pirjajte 5 minuta uz miješanje. Dodajte sve začine u prahu, anis, sol i papar i kuhajte još 3 minute. Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhala cvjetača ako curry pasta bude previše gusta.

3. Prelijte kokosovo vrhnje za kuhanje, dobro promiješajte, a zatim dodajte al dente kuhanu cvjetaču, slanutak i tofu te pustite da se pirja još 5 minuta.

Ukrasite sa svježim korijanderom i poslužite uz kruh po želji.

Foto; Shutterstock

Dobar tek!

Autor: alpro

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo