Hrana i recepti

Hrana i recepti

Čokoladne kiflice

Evo jednog interesantnog i jako brzog dizanog aromatičnog kolačića sa čokoladom, a po receptu iz prošlogodišnjeg (zimskog) priloga Delicija… sasvim jednostavan, brzo se sprema i poslužuje topao ili hladan. S čokoladom!

Sastojci

l37, 5 dkg brašna
1 vrećica Garanta – za dizano tijesto
1, 25 dl mlijeka
1 bjelanjak
malo soli
8 dkg šećera
5 dkg maslaca

Za premazivanje

1 žumanjak
1 žlica mlijeka

Nadjev

10 dkg tamne čokolade
malo cimeta
malo klinčića
malo muškatnog oraščića

Postupak

1. Za nadjev naribajte čokoladu i pomiješajte sa začinima.

2.
Uspite brašno u posudu i dobro ga izmiješajte s Garantom. Dodajte sve ostale sastojke i mikserom, spiralnim nastavcima, miksajte oko dvije minute ili dok ne izradite sasvim glatko tijesto.

k3.
Tijesto podijelite u dva dijela i na lagano pobrašnjenoj radnoj površini jedan po jedan dio razvaljajte u oblik okrugle ploče (promjera 30-ak cm).

4. Svaku ploču tanko premažite mješavinom žumanjka i mlijeka. Po pola čokoladnog nadjeva ravnomjerno rasporedite po dvjema pločama. Ploče oštrim nožem razdijelite na četvrtine, a svaku četvrtinu na šest “komadića torte”.

5. Komade tijesta sa širih strana čvrsto namotajte, malo ih zaoblite i premažite preostalim žumancem i mlijekom.

6. Pecite ih 15-ak minuta u sredini pećnice, na 180 °C. Zajedno s papirom za pečenje, ohladite ih na rešetki.

 

Nada Duhović
Just good food

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo