Hrana i recepti

Hrana i recepti

Biskvitna rolada s breskvama – užitak za cijelu obitelj

Foto: shutterstock

Uživajte u ovom slasnom desertu koji ne zahtjeva dugotrajnu pripremu niti previše kulinarskih vještina!

Potrebni sastojci za jednu roladu:

Za tijesto:

  • 4 bjelanca
  • prstohvat soli
  • 60 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 4 žumanca
  • 100 g pšeničnog brašna

Za nadjev:

  • 1 limun
  • 500 g zrelih bresaka
  • 200 g slatkog vrhnja
  • 1 žličica mljevene vanilije
  • 50 g meda

Priprema: 40 minuta
Pečenje: 12 – 15 minuta

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Istucite polučvrsti snijeg od bjelanaca, prstohvata soli i jedne žlice vode. Dodajte šećer i vanilin šećer pa tucite da snijeg postane čvrst. Umiješajte žumance u snijeg. Brašno pjenjačom umiješajte u snijeg.

2. Obložite papirom lim za pečenje, premažite ga tijestom i pecite 12 – 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Istresite biskvit na vlažan ubrus ili krpu i pokrijte ga drugim vlažnim ubrusom. * Operite i posušite limun. Naribajte jednu žličicu korice i iscijedite jednu žlicu soka. Prelijte breskve vrućom vodom pa ih ogulite, prepolovite i izvadite koštice, a potom razrežite na kockice i izmiješajte s limunovim sokom.

3. Dobro istucite slatko vrhnje s vanilijom i limunovom koricom. Umiješajte s vrhnjem breskve i jednu žlicu meda. Skinite s biskvita ubrus pa ga premažite s dvije trećine slatkog vrhnja. Potom savijte biskvit i premažite ga preostalim slatkim vrhnjem. Poškropite ga preostalim medom.

Izvor: Reader’s Digest

Foto: shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo