Riješite se nadutosti u 3 koraka!

trbuh-dijeta-mrsavljenje-1

Dolazak blagdanske sezone i bogate trpeze, prijetnja su vitkoj liniji. Stoga pripazite na količinu i vrstu tekućina koju unosite u organizam. Donosimo male savjete kojima ćete se u kratkom roku riješiti nadutosti!

1. Pijte manje mlijeka! Laktoza, mliječni šećer, dosta se teško probavlja i može izazvati nadimanje. No, to ne znači da mlijeko i mliječne proizvode trebate potpuno izbaciti iz prehrane. Učinite to samo kada želite imati ravan trbuh ili ste već naduti, pa ne želite pogoršati situaciju.

Tekućina2. Voda, voda, voda! Kad god vam se čini da vam tijelo zadržava tekućinu, pijte više vode. Iako ovaj savjet možda izgleda kontradiktorno, na taj ćete način izbaciti višak tekućine iz organizma. Ako ne pijete dovoljno vode, tijelo je zadržava kako bi što dulje bilo hidratizirano, i zato dolazi do nadutosti. Pripazite na boju urina: pijete li dovoljno vode, urin je boje limunade. Ako je tamniji, ne pijete dovoljno tekućine.

3. Pripazite na sol, jer ona zadržava tekućinu u organizmu. Previše soli nije dobro ni za vaše zdravlje ni za vašu figuru. Kako biste bili sigurni da nećete pretjerati sa soli, odaberite svježe namirnice i izbjegavajte juhe iz vrećice. Također, teški umaci i brza hrana, ne bi se trebali prečesto nalaziti na vašem jelovniku.


D.Š.