Hrana i recepti

Hrana i recepti

Recept šefa kuhinje: Zdravi i ukusni preljevi za salate i sendviče

Foto: shutetsrtock

Volite jesti sendviče i tjestenine? Naučite za njih pripremati ukusne ali zdrave preljeve.

Kako pripremiti ova dva ukusna i zdrava umaka za tjestenine, sendviče, hamburgere i salate otkriva Goran Kočiš, šef kuhinje zagrebačkog Bistroa Apetit.

Zdravi dresing za salate

Sastojci:

  • malo maslinovog ulja
  • bijeli balzamični ocat
  • žlica senfa
  • sol
  • papar
  • 1 režanj češnjaka
  • malo vode

Priprema: Sve izmiksati u blenderu te u dobiveni umak dodati (potopiti) grančicu ružmarina. Ostaviti sat vremena u hladnjaku, a prije posluživanja izvaditi ružmarin i preliti sve preko salate

Zdravi umak za tjestenine, hamburgere i sendviče

Sastojci:

  • 1 svježa rajčica
  • sol
  • papar
  • bosiljak
  • svježi timijan
  • ružmarin
  • maslinovo ulje po želji

Priprema: U blenderu miksati svježu rajčicu, sol i papar, bosiljak, svježi timijan, malo ružmarina i maslinovo ulje.

Dobar tek!

Izvor: Moje zdravlje

Ana Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo