Mladi luk pršti vitaminima i mineralima!

Članak (07.01.2012.)

Mladi luk pršti vitaminima i mineralima!

Hranjiva biljka organizmu pruža niz zdravstvenih prednosti.

  • Podijeli na:

Mladi luk predstavlja iznimnu nutritivnu riznicu hranjivih sastojaka, ali i okusa. On je sjajan dodatak raznim jelima i može se spraviti na različite načine.

Mladi luk je uzgoje u kineskim vrtovima prije 5000 godina! Jeste li znali kako su drevni Egipćani smatrali da glavica mladog luka simbolizira svemira?

kNutricionistički gledano, mladi luk predstavlja idealnu kombinaciju luka i povrća. On je odličan izvor vitamina K i C, te vrlo dobar izvor vitamina A.

Ako svoje uobičajene recepte želite učiniti ukusnijima, predlažemo da na ulju prvo prodinstate kolutiće mladog luka. Isto tako, možete ga dodati u povrće kao što su cvjetača i krumpir. Gljive se također jako dobro slažu s mladim lukom, i svim kineskim jelima. Budući da ga karakterizira blaži okus od ostalih oblika luka, mladi luk se sjajno slaže sa svim vrstama salatama. Naveliko se koristi u orijentalnoj hrani i kao sastojak i kao ukras.

Mladi luk je iznimno hranjiva biljka koja organizmu pruža niz zdravstvenih prednosti. Bogat je vitaminima i mineralima koji pomažu u liječenju raznih bolesti. Snižava razinu šećera u krvi, saveznik je u borbi protiv gastrointestinalnih problema, liječi prehladu, olakšava probavu i ubrzava cirkulaciju krvi u organizmu.

 
K. R.

Nema komentara.

Uključite se u raspravu! Komentiranje je moguće kada .
Nemate korisnički račun? Registrirajte se.

Pronađite svog liječnika u adresaru privatnih zdravstvenih ustanova
Halo, doktore – pitajte i naši doktori odgovaraju!

Anketa

Recite nam…

Počinjete li štititi svoju kožu od sunca?