Halo, doktore – pitajte i naši doktori odgovaraju!
Pronađite svog liječnika u adresaru privatnih zdravstvenih ustanova

Smećkasti iscjedak predstavlja oskudno krvarenje što je posljedica poremećenog rada jajnika, odnosno poremećenog menstrualnog ciklusa!

Na PAPA testu dijagnosticirano mi je da imam gljivice i trichomonas te sam dobila kao terapiju 2X2 tabl. Metrozol i 1XFunzol. 30 dana od prethodne menstruacije sam dobila smećkasti iscjedak koji traje već 4 tjedna, s tim da je zadnjih dana crvenkast i počeli su mi se javljati bolovi u stomaku. Da li je to normalno uzevši u obzir da mi je tada otkriven i pcos?

Odgovara Mr. sci. Darko Husar, dr. med., spec. ginekologije i porodništva

Darko HusarDarko Husar

Smećkasti iscjedak kojeg imate nema nikakve veze s infekcijom gljivama i trichomonasom koji su nađeni na nalazu PAPA (žalosno je da ih nije dijagnosticirao pod mikroskopom prilikom ginekološkg pregleda ginekolog koji Vam je uzimao razmaz za PAPA jer za dijagnozu ovih infekcija citolog nije potreban). Smećkasti iscjedak kojeg imate zapravo predstavlja oskudno krvarenje i to je zapravo posljedica poremećenog rada jajnika, odnosno poremećenog menstrualnog ciklusa. Navodite da vam je dijagnosticiran sindrom policističnih jajnika (PCOS) i to krvarenje je dio tog poremećaja. Stoga se trebate javiti ginekologu koji će nakon pregleda te ultrazvučnog pregleda ordinirati hormonsku terapiju za regulaciju mensturalnog ciklusa.

Slična pitanja

Debljina i poremećaj u radu jajnika

Sekundarna amenoreja

Vodena cista - trudnoća ili laparoskopija?

Poremećaj u radu jajnika

Slični članci

Policistični jajnici i bisfenol A povezani?

Žene s policističnim jajnicima imaju povišenu razinu kemikalije BPA.

10 pitanja koje se žene boje pitati svog ginekologa

Je li bol prilikom spolnog odnosa normalna?

Anketa

Recite nam…

U kojem slučaju koristite usluge privatnih medicinsko-biokemijskih laboratorija?