Halo, doktore – pitajte i naši doktori odgovaraju!
Pronađite svog liječnika u adresaru privatnih zdravstvenih ustanova

Nives Tarle Bajić, dr. med., spec. obiteljske medicine

Odgovorena pitanja

Pad vrijednosti TSH nakon uzimanja terapije

Poštovani, prije 9 mjeseci kontrolirala sam nalaz štitnjače TSH mi je bio 5.13 a T3 i T4 u granici normale. Pila sam Euthyrox 25 mg 3 mjeseca i TSH je pao na 3.66. Poslije 3 mjeseca nisam pila lijekove pa ponovo imam TSH 10.66. Pila sam 3 mjeseca ponovo Euthyrox 75mg i nakon kontrole poslije 3 mjeseca TSH pada na 0.01 T3 3.8 A T4 17.4... Pročitaj više

Krvarenje kože

Poštovanje, moj otac ima 57 godina, oko 100 kg i 189 cm visine. Inače ima problema sa štitnjačom a zbog tromba od 6.mjeseca pije tablete za razrjeđivanje krvi. Jučer dok se odmarao počela mu je teći krv kroz kožu. Na koži nema ranu niti je koža otvorena nema niti prištića samo se blago crveni. Tek sutra planira liječniku jer je nemaran što se tiče... Pročitaj više

Gljivična upala spolovila nakon uzimanja antibiotika

Moja dvogodišnja djevojčica je zbog upale uha dobila antibiotik 2 bočice Amoksicilina. U subotu je popila zadnju dozu i danas problem.. Spolovilo joj se upalilo, neda mazati sa ničim, crveno je u području oko klitorisa pa sve dolje do rupice, jako plače i ne znam sa čim bi joj više pomogla. Pedijatrica nam je trenutno na poslovnom putu i kod nje ne... Pročitaj više

Umor, zatvor, usporen metabolizam..

Poštovani, zbog konstantnog umora, zatvora, sporog metabolizma i činjenice da mi je stalno hladno napravila sam nalaze hormona štitnjače koji su sljedeći: T4 - 96 (60 - 120 nmol/l) T3 - 2.01 (0,92 - 2,33) TSH - 5,12 (0,25 - 5,0) S obzirom da mi je TSH malo povišen imam li razlog za brigu? Je li potrebno napraviti nalaz antitijela? Hvala

Hipotireoza i tahikardija

Poštovanje. Moje pitanje bi bilo jednostavno za postaviti a ne znam kakav je Vaš odgovor..:) Imam hipotireozu tj. imala sam karcinom štitne žlijezde i odstranjena je cijela... Moj problem je tahikardija. Gdje je povezanost hipotireoze i tahikardije? (ne smiju mi uključiti blokatore zbog hipotireoze) Molim Vaše mišljenje.

Bol u kostima ruke i noge

Poštovani, imam 21 godinu, studentica sam, te radim u službi za korisnike, što znači da sam okružena računalima i jako puno sjedim. U zadnje vrijeme me bole kosti na prstima ruke, ponekad i na nožnim prstima. Uvijek sam imala problema s kostima stopala (točnije s jednom kosti, ona koja je ispod prstiju, nažalost joj ne znam ime), međutim u zadnje... Pročitaj više

Virusni bronhitis

Muško dijete od 2,5 godine, oko metar visine, kilaže 10-15kg. Stalno je bio od 9 mjeseca ove godine boležljiv, imao je neki rot virus, kašljanje, šmrcanje, lijekovi koje je koristio uglavnom sirupi za iskašljavanje, vitamini za podizanje imunološkog sustava, čajevi, voda... Prije par dana završio je u bolnici zbog kašljanja, otežanog disanja i... Pročitaj više

Modrice po tijelu

Pozdrav, žensko sam, imam 20 godina, 64 kg i 164 visoka. Imam problem, prije tri dana pojavile su mi se dvije modrice (bez ikakvog udarca) između dva prsta lijeve ruke. Na hitnoj su mi vadili krv jer su sumnjali na trombozu i rutinski nalaz je u redu, modrice se čak i povlače, no doktorica opće prakse poslala me na transfuziju da bi se utvrdilo da... Pročitaj više

Hepatitis B

Poštovani, imam 48 godina i nedavno nakon dobrovoljnog davanja krvi (27 put) dobijem nalaz na kojem piše da je ustanovljena infekcija virusom hepatitisa B (HBV-DNA test pozitivan). Rezultati testova: HBsAG ( Monolisa ULTRA,Bio-Rad) NEG. HBsAg (Qualitative II Architect,Abbott) NEG Anti-HBs NEG Anti-HBc ukupni (IgG+IgM) POZITIVAN Anti-HBc IgM NEG... Pročitaj više

Utjecaj spore štitnjače na trudnoću

Poštovani, u 4. sam tjednu trudnoće i imam sporu štitnjaču. Pijem Euthirox 75. Zanima me koji hormoni štitnjače se moraju vaditi u trudnoći te koliko često? da li spora štitnjača može imati štetnog utjecaja na dijete? Unaprijed zahvaljujem,

Anketa

Recite nam…

Hoćete li slaviti Valentinovo?