Halo, doktore – pitajte i naši doktori odgovaraju!
Pronađite svog liječnika u adresaru privatnih zdravstvenih ustanova

Prim. Miroslav Ratančić, dr. med., spec. kirurgije

Odgovorena pitanja

Analna fissura

Pozdrav, nekih 3-4 cm iznad analnog otvora mi se pojavila mala ranica (rupica), nepto takvo. Išao sam doktoru i kažu da se desila zbog proljeva. Dobio sam tečni puder Rivanol da stavljam ujutro i navečer. Sad me zanima vaše mišljenje o čemu se radi ? Je li nešto opasno? Hvala.

Analana fissura

Dijagnoza: na 12. satu analna fisura (što znači na 12. satu?). Kao lijek sam dobila samo kupku u kamilici i pantexol kremu. Ukoliko ne bi prošlo, trebala bih na operaciju. Koje se operacije rade i zar je to baš nužno? Ovo mi se pojavilo prvi puta i traje oko mjesec i pol, s tim da sam sama liječila hemeroide misleći da ih imam. Tek sam prije dva dana... Pročitaj više

Kvržice oko analnog otvora

Radim na radnom mjestu na kojem sjedim osam sati dnevno. Prije mjesec dana sam primjetio male kvržice oko analnog otvora koje me povremeno i peckaju. Također sam primjetio da ostavljaju krvavi trag na toaletnom papiru. Pretpostavljam da se radi o hemeroidima. Na koji način se one uklanjaju? Čuo sam da je oporavak poslije operacije uklanjanja istih... Pročitaj više

Opstipacija

Patim od opstipacije i već dugi niz godina pijem laksative. Htjela bih se toga rješiti, ali ne ide. Možda bih trebala ići na kolonoskopiju, budući da imam 54 godine. Mama mi je imala tumor debelog crijeva. Je li moguće to obaviti pod narkozom i gdje? Iz Rijeke sam, ali mogu i do Zagreba.

Čvor kod analnog otvora

Imam jedan veći čvorić oko analnog otvora. Malo sam pogledao na internetu i sumnjam na hemoroide. U početku me je malo boljelo. Mažem s kremom Balea ili nevenovom kremom i manje me boli, ali čvorić se ne smanjuje. Što da napravim, malo me je sram? Koju kremu ili mast za hemeroide da uzmem u ljekarni bez recepta da ne moram ići kod doktora? Mogu li to nekako sam riješiti ili se ne treba igrati s tim? Hvala lijepa.

Anketa

Recite nam…

Počinjete li štititi svoju kožu od sunca?