Psiha

Psiha

100.000 kuna ili seks? SEKS!

Seks vas čini sretnima. Sretnijima nego što vas može učiniti dobitak od 100.000 kuna. Redoviti užitak donosi korist cijelom organizmu.

Sex, vodoravni tango, ševa, vođenje ljubavi, igra pod plahtama… vaša omiljena aktivnost, kako god ju zvali, upravo će vam postati još i dražom. Donosimo listu prednosti koje će ovaj redoviti užitak donijeti vašem cijelom organizmu.

Seksom do zdravog srca – Svog partnera seksom možete ‘izludjeti’, ali i znatno poboljšati njegovo zdravlje. Prema nedavnim istraživanjima, muškarci koji vode ljubav tri puta tjedno ili češće, smanjuju rizik od oboljenja od srčanog i moždanog udara za čak 50 posto.

Seks kao najbolja dijeta – Zaboravite na dugotrajne i mukotrpne boravke u teretani i prebrojavanje kalorija pri svakom obroku. U formu se možete dovesti i na druge načine – samo trideset minuta seksa sagorijeva oko 200 kalorija. Naravno, vi se ne morate zaustaviti pri toj minutaži!

Nakon seksa bolji san – Miran i ugodan san još je jedna beneficija kvalitetnog seksualnog života. Senzualna masaža, lagana predigra, a nakon toga genijalan seks otpustit će endorfine koji vaše tijelo potiču na san. Ugodan vam… zzzzzzzzzzzz!

strast flert parSeks jača imunitet – Zadajte udarac prehladama i gripama! Istraživanja pokazuju da seksualna aktivnost jednom ili dvaput tjedno, a naravno i više, jača imunološki sustav za 30 posto. Sex je i prirodni antihistaminik, te pomaže u borbi protiv astme i proljetnih alergija.

Oralni seks čuva zube – Vjerovali ili ne, muško sjeme sadrži minerale kalcija i cinka te sprječava propadanje zuba. Naravno, minerali se u sjemenu nalaze u malim količina, ali nećemo cjepidlačiti, zar ne?

Seks jača mišiće – Ovisno o pozama koje koristite u seksu, jačat ćete i određene skupine mišića. Seks će vam omogućiti i bolju kontrolu mjehura kod mokrenja jer jača mišiće zdjelice koji su zaduženi za mokrenje.

Seksom smanjite bol – Seks smanjuje bol čak i do deset puta bolje nego neki analgetici. Neposredno prije orgazma razina hormona oksitocina raste pet puta što dovodi do velikog oslobađanja endorfina. On umiruje bol, a za razliku od tableta, ne izaziva kontraindikacije. Tijekom seksa oslobađa se i estrogen koji smanjuje simptome PMS-a.

Seksom do još više seksa – Što više vodite ljubav, više ćete voditi ljubav! Možda zvuči malo konfuzno, no istraživanja su pokazala da aktivnije seksualne osobe proizvode veću količinu testosterona – hormona koji je najodgovorniji za seksualnu želju.

Seks liječi stres – Nervozni ste i razdražljivi? Pod velikim stresom? Ništa što dobar seks ne bi mogao srediti. Umjesto svađanja i istresanja na najbližima, napetosti se najbolje možete riješiti ‘horizontalnim tangom’.

Seks potiče samopouzdanje – Osjetite moć! Kada je seksualni život u punom naponu, a vaš partner zadovoljan, i vi se osjećate sigurniji i moćniji u drugim aspektima svog života. Što ste aktivniji u seksu, to ste poželjniji suprotnom spolu, jer visoka seksualna aktivnost tjera tijelo na povišeno izlučivanje feromona, kemikalija koje privlače suprotni spol. Uz to, samopouzdanje koje se stekne vođenjem ljubavi pravi je prirodni afrodizijak.

seks 2Seks kao prevencija od raka – Seks smanjuje šanse da dobijete rak. Seksualna aktivnost i učestalo ejakuliranje povezani su sa smanjenjem rizika od raka prostate u kasnijoj životnoj dobi. Istraživanja su pokazala da su muškarci koji su ejakulirali 13 do 20 puta mjesečno imali 14 posto manji rizik oboljenja od ove vrste raka.

Sporije starenje – Ukoliko već sada razmišljate o malo korektivnog botoksa, jer starenje ne čeka nikoga, razmislite još jednom. Istraživanja su potvrdila, da aktivan seksualni život usporava proces starenja. Drugim riječima, više seksa – manje bora!

Seks znači sreću – Još jedna nepobitna činjenica – seks vas čini sretnima. I to sretnijima nego što vas može učiniti dobitak od, recimo, 100.000 kuna. Brak koji uključuje redovan seks donosi jednaku količinu zadovoljstva kao i izdašni prihodi.
No, naravno, vas nije ni trebalo uvjeravati!?

D. Šorgić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo