Aktivniji smo ako su naši prijatelji aktivni

Članak (13.12.2010.)

Aktivniji smo ako su naši prijatelji aktivni

S kim si – takav si!

  • Podijeli na:

Najbolji način ostajanja u formi je da se družite s tjelesno aktivim prijateljima. U ovom slučaju zaista vrijedi ona star "s kim si – takav si".

Ako želite smršavjeti i pokrenuti se, morate se početi družiti s aktivnim osobama kojima je odlazak u teretanu bitniji od izležavanja na kauču, upozorili su australski stručnjaci.

Njihovo je istraživanje pokazalo kako su zdrave prehrambene navike i aktivni životni stil zarazni. Istraživači Sveučilišta Deakin su analizirali odgovore upitnika preko 3600 žena starih između 18 i 46 godina o njihovom životnom stilu. Žene su upitane koliko često viđaju osobe koje šeću u njihovom susjedstvu, u kojoj mjeri njihove prijateljice jedu brzu hranu i sl.

One ispitanice koje su se kretale u zdravijim krugovima su češće jele zdrave namirnice i više vježbale. "Rezultati upućuju na to da je zdravo ponašanje zarazno. Potencijal promijene društvenih normi, kao instrument intervencije za promoviranje povećanog angažmana za tjelesnom aktivnošću i zdravom prehranom, vrijedan je daljnjeg istraživanja", zaključili su australski stručnjaci.

Stoga dobro analizirajte životni stil svojih prijatelja i pažljivo birajte društvo!

Studija je objavljena u časopisu International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity.

K. Horvat

Nema komentara.

Uključite se u raspravu! Komentiranje je moguće kada .
Nemate korisnički račun? Registrirajte se.

Pronađite svog liječnika u adresaru privatnih zdravstvenih ustanova
Halo, doktore – pitajte i naši doktori odgovaraju!

Anketa

Recite nam…

Počinjete li štititi svoju kožu od sunca?