Autor

Željana Colović, dipl.ing. nutricionizma

Biografija

Željana Colović, rođena u Splitu, diplomirala je nutricionizam na Prehrambeno-Biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Za vrijeme studiranja nutricionistički praktični rad obavila je u Kanadi u sklopu nutricionističkog savjetovališta Jill Romanchuk RD, lokalnih zdravstvenih ustanova kao što je ured ministarstva za djecu i obitelj u Vancouveru (CBLC), ustanova za tranzicijsku njegu i ustanova za dugoročnu njegu. Svoje znanje i dalje obogaćuje sudjelovanjem na poslijediplomskim tečajevima stalnog medicinskog usavršavanja na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, te različitim simpozijima.

Danas radi u nutricionističkom savjetovalištu Bioleptir u sklopu poliklinike Leptir, prvog privatnog centra za štitnjaču. Svoj rad usmjerila je na shvaćanje mnogih procesa vezanih uz prehranu i pojavu bolesti i poremećaja, ali i u primjenu prehrane u očuvanju zdravlja i poboljšanja postojećeg stanja.    U suradnji s poliklinikom Leptir održava različita predavanja.

Od malih nogu bavi se sportom, softball-om,  te je dugogodišnja članica Hrvatske softball reprezentacije (juniorske i seniorske).

Piše kolumnu Ravnotežom minerala do zdravlja na Ordinacija.hr

Kolumne