Tomislav Veseljak
Autori

Tomislav Veseljak

Piše kolumnu: Kuhar: povjerljivo

Tomislav Veseljak jedanaest je godina bio vlasnik zagrebačkog restorana Panino, a zadnjih osam posvetio se kuhanju. Srednju školu je završio u El Pasu, Texas. Potom upisuje Ekonomski fakultet u Zagrebu. Nakon završenog školovanja otvara pekarnicu Panino, a nakon dvije godine i restoran istog imena.

Profesionalno je usavršavanje započeo u obiteljskom restoranu u mjestu Porto Ercole u Toscani. Usavršavanje nastavlja na Italian Institute for Advanced Culinary and Pastry Arts u Calabriji gdje se specijalizirao za izradu domaće tjestenine i slastica.

U Calabriji je upoznao i neka svjetski poznata imena poput Fabia Momola (kapetan talijanske kuharske olimpijske reprezentacije), Fabia Bertonija (master baker chef)… 

Na CIA-u (Culinary Institute of America) u Hyde Parku, New York, najvećoj i najvažnijoj američkom kulinarskoj instituciji upoznao se s tajnama azijske kuhinje (Kina, Japan, Tajland, Vietnam…). Slijedeća postaja bila je ponovo SAD i njujorški Institute of Culinary Education,  gdje je naglasak bio na "fine dinning cooking".

Neposredno prije početka pisanja kolumne za Ordinaciju.hr vratio se s Balija gdje je kod chefa I Nyoman Sudiasa, vlasnika restorana Sate Bali dodatno proširio svoja znanja o indonežanskoj i balinežanskoj kuhinji.